Program:Lu - Vi, 09:00 - 20:00
Programare+40 0721 300 132

Dermatoscopie

Dermatologie Timisoara

Dermatoscopie

Dermatoscopia este metodă raida, modernă și neinvaziva pentru controlul alunițelor și diagnosticarea cancerului de piele.
Diagnosticul precoce al cancerului de piele va poate salvă viață.
Cu dermatoscopul putem observă și diagnostica:

  • Nevi nevocelulari
  • Melanom malign
  • Carcinom Bazocelular
  • Carcinom Spinocelular
  • Keratoze actinice
  • Keratoze seboreice
  • Tumori vasculare

DERMATOSCOPIE DIGITALĂ

DERMATOSCOPIA reprezintă o metodă rapidă și neinvaziva de diagnosticare a leziunilor pigmentare ale pielii, folosind un instrument specializat numit dermatoscop.

Dermatoscopul este un instrument format dintr-un sistem optic asemănător unei lentile la care este atașată o sursă de lumina, evaluându-se în vivo culorile și microstructurile epidermului, a joncțiunii dermo-epidermice și a dermului superficial.

Acest instrument se plasează deasupra leziunii cutanate care se dorește a fi examinată și astfel analiza acesteia se poate face în detaliu. Dermatoscopul permite vizualizarea leziunilor cutanate în profunzime, diferențierea leziunilor cutanate benigne de cele maligne ( nevi nevo-celulari,carcinom bazocelular, spinocelular, melanom, etc) și depistarea modificărilor precanceroase în leziunile melanocitare (nevii melanocitari atipici = alunițe cu modificări).

Examinarea dermatoscopică nu oferă ceritudine în diagnostic, acesta fiind pus în urmă examenului histopatologic (după biopsie și analiza la microscop a leziunii respective). Totuși, pentru a nu exciza inutil o aluniță, dermatoscopia ajută la stabilirea deciziei corecte în acest sens: aluniță poate fi păstrată, scoasă, sau urmatită ca evoluție pe termen scurt.

Dermatologie estetica în Timisoara

Tratamente populare

Contacteaza un dermatolog